κανόνες για την αποφυγή των κινδύνων της μαύρης μαγείας

Υπάρχουν άραγε κάποιοι απλοί κανόνες τους οποίους ο σοβαρός και ειλικρινής αρχάριος θα μπορούσε να τους εφαρμόσει σ’ αυτή την επιστήμη της δόμησης και οι οποίοι να είναι τόσο σαφείς και συνοπτικοί ώστε να επιφέρουν το αναγκαίο αποτέλεσμα; Υπάρχουν και θα τους διατυπώσω απλά, έτσι ώστε ο αρχάριος ν’ αποφύγει, αν τους ακολουθήσει, τους κινδύνους της μαύρης μαγείας και να μάθει να δομεί σύμφωνα με το σχέδιο. Αν ακολουθήσει τους κανόνες που δίνω, θ’ αποφύγει το περίπλοκο πρόβλημα που ο ίδιος κατασκεύασε τυφλά και το οποίο θ’ αποκλείσει πράγματι το φως της ημέρας, θα σκοτεινιάσει τον κόσμο του και θα τον αιχμαλωτίσει σ’ έναν τοίχο μορφών που θα ενσωματώνουν γι’ αυτόν τη δική του ιδιαίτερη μεγάλη πλάνη.

Οι κανόνες αυτοί μπορεί να ακούγονται υπερβολικά απλοί στο διαβασμένο ζηλωτή, αλλά όσοι είναι πρόθυμοι να γίνουν σαν μικρά παιδιά, θα διαπιστώσουν ότι αποτελούν έναν ασφαλή οδηγό για την αλήθεια κι ότι θα τους επιτρέψουν τελικά να περάσουν τις δοκιμασίες του σταδίου του μύστη. Μερικοί είναι συγκαλυμμένοι με συμβολικούς όρους, άλλοι είναι αναγκαστικά υπεκφυγές κι ακόμη άλλοι εκφράζουν την αλήθεια όπως ακριβώς είναι:

1. Επισκόπησε τον κόσμο της σκέψης και διαχώρισε το ψεύτικο από το αληθινό.

2. Μάθε το νόημα της πλάνης και στο μέσο της εντόπισε το χρυσό νήμα της αλήθειας.

3. Έλεγξε το σώμα των συναισθημάτων, γιατί τα κύματα που υψώνονται στις τρικυμισμένες θάλασσες της ζωής συμπαρασύρουν τον κολυμβητή, σκεπάζουν τον ήλιο και καθιστούν όλα τα σχέδια μάταια.

4. Ανακάλυψε ότι έχεις ένα νου και μάθε τη διπλή του χρήση.

5. Συγκέντρωσε τη σκεπτόμενη αρχή και γίνε κύριος του νοητικού σου κόσμου.

6. Μάθε πως ο στοχαστής και η σκέψη του κι εκείνο που είναι το μέσον της σκέψης έχουν φύση διαφορετική κι όμως είναι ένα στην υπέρτατη πραγματικότητα.

7. Δράσε σαν Στοχαστής και μάθε πως δεν είναι ορθό να εκπορνεύεις τη σκέψη σου με την ποταπή χρήση της χωριστικής επιθυμίας.

8. Η ενέργεια της σκέψης είναι για το καλό όλων και για την προώθηση του Σχεδίου του Θεού. Μην τη χρησιμοποιείς λοιπόν για τους ιδιοτελείς σου σκοπούς.

9. Πριν κατασκευάσεις μια σκεπτομορφή, δες το σκοπό της, βεβαιώσου για το στόχο της κι επαλήθευσε το κίνητρο.

10. Για σένα, το ζηλωτή στο δρόμο της ζωής, ο τρόπος της συνειδητής δόμησης δεν είναι ακόμη ο στόχος. Το έργο της εκκαθάρισης της ατμόσφαιρας της σκέψης, του ερμητικού κλεισίματος των θυρών της σκέψης στο μίσος και τον πόνο, το φόβο και τη ζηλοτυπία και τη χαμηλή επιθυμία, πρέπει πρώτα να προηγηθεί του συνειδητού έργου της δόμησης. Πρόσεξε την αύρα σου, ω ταξιδιώτη πάνω στο δρόμο.

11. Περιφρούρησε στενά τις πύλες της σκέψης. Επιτήρησε την επιθυμία. Διώξε κάθε φόβο, κάθε μίσος, κάθε πλεονεξία. Βλέπε έξω και πάνω.

12. Επειδή η ζωή σου είναι επικεντρωμένη κυρίως στο πεδίο της συγκεκριμένης ζωής, τα λόγια και η ομιλία σου φανερώνουν τη σκέψη σου. Σ’ αυτά δώσε ιδιαίτερη προσοχή.

13. Η ομιλία είναι τριών ειδών. Τα περιττά λόγια παράγουν ένα αποτέλεσμα. Αν είναι καλά κι ευγενικά, δε χρειάζεται να γίνει τίποτε. Αν είναι αλλιώς, η πληρωμή του τιμήματος δεν μπορεί να καθυστερήσει πολύ.

Τα ιδιοτελή λόγια που εξαποστέλλονται με έντονη πρόθεση, δομούν ένα διαχωριστικό τοίχο. Πολύς χρόνος χρειάζεται για να συντριβεί αυτός ο τοίχος κι έτσι ν’ αποδεσμευθεί ο εναποθηκευμένος, ιδιοτελής σκοπός. Πρόσεχε το κίνητρό σου και φρόντιζε να χρησιμοποιείς εκείνα τα λόγια που σμίγουν τη μικροσκοπική σου ζωή με τον ευρύ σκοπό της θέλησης του Θεού.

Τα λόγια του μίσους, η σκληρή ομιλία που ερημώνει εκείνους που νιώθουν το ξόρκι της, το φαρμακερό κουτσομπολιό που μεταδίδεται επειδή προκαλεί ρίγος – αυτά τα λόγια σκοτώνουν τις φευγαλέες παρορμήσεις της ψυχής, αποκόπτουν τις ρίζες της ζωής κι έτσι φέρνουν το θάνατο.

Αν εκστομισθούν στο φως της ημέρας, θα φέρουν δίκαιη ανταπόδοση· όταν εκστομίζονται κι έπειτα αναγνωρίζονται σαν ψεύδη, ενισχύουν τον απατηλό εκείνο κόσμο στον οποίο ζει ο ομιλών και παρεμποδίζουν την απελευθέρωσή του.

Αν εκστομισθούν με πρόθεση να πληγώσουν, να τραυματίσουν και να σκοτώσουν, γυρίζουν πίσω σ’ εκείνον που τα έστειλε και αυτόν τραυματίζουν και σκοτώνουν.

14. Η περιττή σκέψη, η ιδιοτελής σκέψη, η σκληρή και γεμάτη μίσος σκέψη, όταν εκφρασθεί με λόγια, δημιουργεί μια φυλακή, δηλητηριάζει όλες τις πηγές της ζωής, οδηγεί σε ασθένεια και φέρνει όλεθρο και καθυστέρηση. Συνεπώς να είσαι γλυκός κι ευγενικός και καλός όσο μπορείς. Να σωπαίνεις και το φως θα εισχωρήσει.

15. Μη μιλάς για σένα. Μη λυπάσαι τη μοίρα σου. Οι σκέψεις του εαυτού και του κατώτερου πεπρωμένου σου εμποδίζουν την εσώτερη φωνή της ψυχής σου να κρούσει στο αυτί σου. Μίλα για την ψυχή· εντρύφησε στο σχέδιο· λησμόνησε τον εαυτό σου χτίζοντας για τον κόσμο. Έτσι αντισταθμίζεται ο νόμος της μορφής. Έτσι μπορεί η εξουσία της αγάπης να έρθει σ’ αυτό τον κόσμο.

Οι απλοί αυτοί κανόνες θα θέσουν τα σωστά θεμέλια για τη διεξαγωγή του μαγικού έργου και θα καταστήσουν το νοητικό σώμα τόσο καθαρό και τόσο δυνατό ώστε θα ελέγχει το ορθό κίνητρο και το αληθινό έργο της δόμησης θα γίνει εφικτό.

από το βιβλίο Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας

14 Σχόλια to “κανόνες για την αποφυγή των κινδύνων της μαύρης μαγείας”

  1. Απλοί και …αποτελεσματικοί!
    Οι άνθρωποι φοβούνται την μαγεία
    και δεν συνειδητοποιούν πως είναι στα χέρια των μαύρων μάγων
    της κοινωνικής διαμόρφωσης.
    Δεν διαθέτουν και στοιχειώδη κρίση
    να διακρίνουν πως τους εξουσιάζουν μερικοί λύκοι με μορφή
    προβάτου και τους κρατούν στο μαντρί για να τους απομυζούν!
    Δεν κάνουν μια απλή ερώτηση;
    Ποιος και τι έχει συμφέρον από ποιον
    και πόσα έχει κερδίσει
    ή έχει κλέψει;

    Μου αρέσει!

    • Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που τα γράφουν που τα αναπαραγάγουν και που τα διδάσκουν….ποτέ δεν τα εφαρμόζουν….
      Η Γνώση είναι άχρηστη χωρίς την ενεργειακή υποστήριξη από την οποία και αναδύεται η στοιχειώδη κρίση…..

      Μου αρέσει!

  2. πως να την κάνουν αυτή την απλή ερώτηση όταν ποτέ δεν τους έμαθαν το πως να σκέπτονται; γιατί για να διδάξεις την σκέψη προαπαιτείται η διδαχή της ελευθερίας

    Μου αρέσει!

  3. Πού κ από ποιόν μπορεί κανείς να διδαχθεί την ελευθερία και τη σκέψη??

    Μου αρέσει!

  4. μα από τους δασκάλους, αγαπητή Φερενίκη,
    από τους Ελεύθερους στην σκέψη, γιατί το μόνο που μπορείς να διδάξεις είναι αυτό που γμωρίζεις κι αποδεδειγμένα εφαρμόζεις

    Μου αρέσει!

  5. Δν είναι λίγο αόριστη η απάντησή σου αγαπητέ taburito? Υποθέτω ότι φαντάζεσαι πως φυσικά καταλαβαίνω ότι από δασκάλους διδάσκεται κάποιος. Πού τους βρίσκει όμως και ποιοί είναι αυτοί (εννοώ πώς γνωρίζεις ότι αυτοί που συστήνονται ως δάσκαλοι είναι κιόλας).

    Μου αρέσει!

  6. Αγαπητή Φερενίκη
    είναι πολύ απλό όποιος ψάχνει βρίσκει, τι βρίσκει; αυτό εξαρτάται από το ποιός είναι αυτός που ψάχνει, αυτό που πράγματι είναι κι όχι αυτό που νομίζει πως είναι. ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ. Όπως καταλαβαίνεις, το Δελφικό, ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ είναι υψίστης σημασίας προτροπή

    Μου αρέσει!

  7. Καλή μου taburito (θα ήθελα να ξέρω τι σημαίνει το όνομά σου),
    έχω την αίσθηση ότι αν ίσχυε με απόλυτο τρόπο (όπως νομίζω υποννοείς) το ανωτέρω λεχθέν, δεν θα υπήρχε ποτέ εξέλιξη κ οι δάσκαλοι δν θα είχαν δουλειά. Προφανώς κάποιος δεν είναι ακριβώς όμοιος με κάποιον άλλο κ εκείνος προσπαθεί να τον έλξει (προς τα άνω στο θέμα που συζητούμε).
    Όσον αφορά το Δελφικό ρητό, θ’απαντήσω με το Σωκρατικό «εν οίδα ότι ουδέν οίδα».
    Αν το να γνωρίσω, έστω κ σιγά σιγά κ μερικώς, εξελίξει την ΨΥΧΗ και προάγει την ανθρωπότητα, είμαι έτοιμη να εργαστώ.
    …»αυτό που πράγματι είναι»? Εννοείς την προσωπικότητά του? Μα, αν κατάλαβα καλά, από αυτήν προσπαθεί να απαλλαγεί, καθώς η παρουσία της σκιάζει την Ψυχή. Πάλι λάθος κατάλαβα?

    Μου αρέσει!

  8. το όνομα μου σημαίνει Λαβύρινθος
    το όμοιος ομοίω αεί πελάζει αναφέρεται στην ομοιότητα της κραδασμικότητας, η εξέλιξη υπάρχει λόγω βαθμού κραδασμού, άλλωστε όταν ο κραδασμός σου ομοιάσει στον δάσκαλο τότε γίνεσαι δάσκαλος.
    Όχι αγαπητή Φερενίκη δεν προσπαθείς να απαλαγείς από την προσωπικότητα αλλά να την μεταμορφώσεις, και να γίνει αυτή η ενσαρκωμένη ψυχή, ένας τέλειος υιός του θεού.

    Μου αρέσει!

  9. (Αν το να γνωρίσω, έστω κ σιγά σιγά κ μερικώς, εξελίξει την ΨΥΧΗ και προάγει την ανθρωπότητα, είμαι έτοιμη να εργαστώ.)
    ….το να γνωρίσεις χωρίς να ελπίζεις ή να περιμένεις έστω και πνευματικό όφελος….το να εργαστείς με ανιδιοτέλεια είναι το ΕΡΓΟ!!!

    Μου αρέσει!

  10. Μα, η ψυχή δεν έχει φέρει στην ύλη το πρόσωπο, δική της απόφαση και πράξη δεν είναι το να κατέρθει στην ύλη μέσω ενός σώματος? Εννοείς πως έπειτα, αυτό το πρόσωπο/σώμα αυτονομήθηκε, θέλησε και αποκύρηξε την ψυχή με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται με περίεργο και αφύσικο τρόπο?
    Αν ναι, πώς είναι δυνατόν να επετεύχθη αυτό? Το όραμα της ψυχής δεν υλοποιεί το πρόσωπο? Τίνος το όραμα αποχώρισε το πρόσωπο από την ψυχή?? Μάλλον έχω μπλεχτεί καλή μου taburito.

    Μου αρέσει!

  11. αγαπητή Φέρενίκη
    βαρειά της ύλης τα πέπλα κι η ψυχή ξέχασε την καταγωγή της !

    Μου αρέσει!

  12. Σωστά αγαπητή μου taburito, με αποστόμωσες. Ωστόσο παραμένει η απορία, ποιός ευθύνεται γι αυτά τα πέπλα της ύλης? Η ψυχή δεν τα κατασκεύασε?? Αν ναι, εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, δν είναι?

    Μου αρέσει!

  13. ναι φυσικά….και εξυπηρετούν κάποιο σκοπό….τον σκοπό των μαύρων μάγων του αστρικού πεδίου….των απενσαρκωμένων αρνητών του θανάτου…..παλιών ονειρευτών….τον σκοπό ελέγχου της Ανθρωπότητας….τον σκοπό της ενεργειακής κλοπής…κλπ…κλπ…κλπ…..

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε