Ο Φάρος στην άκρη του Κόσμου

Κάποτε, σε χρόνια ξεχασμένα, υπήρχε πάνω σε ένα νησί μια πόλη που μνημονεύει ο μύθος. Οι κάτοικοι της πόλης εκείνης ασχολούνταν με διάφορα αλλά ότι και αν έκαναν ήταν προσπάθειες στο να βοηθήσουν στο γενικό καλό. Δεν πετύχαιναν όλοι όμως όλοι είχαν τη συνδρομή τους και έβαζαν το λιθάρι τους και όταν κάποιος πετύχαινε αξιοποιώντας τη βοήθεια άλλων, αυτοί δεν τον φθονούσαν αλλά χαίρονταν που το γενικό καλό είχε προαχθεί.
Στη μέση της πόλης υπήρχε ένας γιγαντιαίος φάρος. Ήταν τεράστιος στο ύψος, ένας οβελίσκος ουσιαστικά που στην κορυφή του είχε ένα θεόρατο κάτοπτρο από το οποίο σαν φως διαχύνονταν τα επιτεύγματα εκείνων που είχαν πετύχει το γενικό καλό. Η πόλη στο μέσο της οποίας υπήρχε ο φάρος εκείνος, επωφελούνταν άμεσα από το φως και τη ζεστασιά, τα οποία έφταναν ακόμη και σε πιο απομακρυσμένα μέρη, έστω και λιγότερο φωτεινά και θερμά. Αλλά κι εκείνοι που κατοικούσαν σε μέρη απόμερα, σε μακρινά νησιά και ηπείρους, μπορεί να μη φωτίζονταν επαρκώς και να μη ζεσταίνονταν όσο θα ήθελαν, όμως έβλεπαν αμυδρά το φως και γέμιζαν ελπίδα ότι αφού και άλλοι είχαν πετύχει το γενικό καλό, θα το πετύχαιναν κι εκείνοι….
Η συνέχεια  εδώ

Advertisements

2 Σχόλια to “Ο Φάρος στην άκρη του Κόσμου”

  1. Καλημέρα greenlion
    Με έκπληξη διαπιστώνω συνδέοντας αναρτήσεις, σχόλια, εδώ και αλλού, πως υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν τι κάνουν ή τι δεν κάνουν όταν οι αιτίες εκδηλώνονται στα αποτελέσματα…καλύπτοντας ίσως την εξυπνάδα τους σε φαινομενικά ανήθικες συμπεριφορές…..

    Μου αρέσει!

  2. Καλημέρα και σε σένα ανώνυμε φίλε-η
    Η ίδια έκπληξη γνέφει και σε μένα όταν συναντώ ανθρώπους που συνθέτουν τα….φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: