Ένας Ινδικός κοσμογονικός θρύλος

137. Ένας Ινδικός κοσμογονικός θρύλος αφηγείται: «Μια φορά στα παλιά χρόνια ζούσε ένα τρομερό τέρας που καταβρόχθιζε ανθρώπους. Κάποτε, το τέρας κατεδίωκε ένα υποψήφιο θύμα, κι ο άνθρωπος προσπαθώντας να σωθεί, βούτηξε σε μια λίμνη. Το τέρας όρμισε πίσω του, αλλά ο κολυμβητής ρίχτηκε στη ράχη του τέρατος και κρατήθηκε γερά από τη χαίτη του. Το τέρας δεν μπορούσε να γυρίσει ανάποδα γιατί η κοιλιά του έμενε ακάλυπτη. Όρμισε σε μια ξέφρενη κούρσα, περιμένοντας να εξαντληθεί ο άνθρωπος! Αλλά ήλθε στον άνθρωπο η σκέψη ότι, διατηρώντας την απελπιστική του κατάσταση, έσωζε την ανθρωπότητα, και μ’ αυτή την πανανθρώπινη σκέψη η δύναμή του έγινε απεριόριστη κι ανεξάντλητη. Στο μεταξύ, το τέρας αύξησε την ταχύτητά του μέχρις ότου σπινθήρες σχημάτισαν μια πύρινη ούρά. Ανάμεσα στις φλόγες το τέρας άρχισε ν’ ανυψώνεται πάνω από τη γη. Η παγκόσμια σκέψη του ανθρώπου ανύψωσε και τον εχθρό ακόμα.

Όταν οι άνθρωποι βλέπουν έναν κομήτη ευχαριστούν τον αιώνια γενναίο αγωνιστή, κι οι σκέψεις των ανθρώπων τρέχουν για να δώσουν νέα δύναμη στον καβαλάρη του τέρατος. Λευκοί, κίτρινοι, κόκκινοι και μαύροι άνθρωποι κατευθύνουν τις σκέψεις τους σ’ εκείνον που προ πολλού έγινε πύρινος».

Αγωνιστείτε προς την καθοδηγητική σκέψη βοήθειας της ανθρωπότητας. Σκεφτείτε καθαρά ότι εκτελείτε όχι μια προσωπική πράξη, όχι μια ομαδική πράξη, αλλά μια απόλυτα χρήσιμη πράξη. Τούτο όταν συντελείται εξωχρονικά από σας και πέρα από χωρικό περιορισμό μεταλλάσσεται σε μόχθο για την ενοποίηση των κόσμων. Διατηρήστε αυτή την καθοδηγητική πύρινη σκέψη.

Όταν κάποιος καθοδηγείται καθημερινά είναι πιθανό να χάσει την συνείδηση της καθοδηγητικής σκέψης. Οι αδύνατοι νόες νομίζουν ότι μένουν χωρίς σύνδεσμο με τον οδηγό – οι λεπτομέρειες της καθημερινής ρουτίνας τους κατεβάζουν στην κοινοτυπία. Αλλά, πραγματικά, ανάμεσα στην καθημερινή ρουτίνα μπορεί ν’ αναπτύξετε φλεγόμενη σκέψη. Όπως ένα μέταλλο σφυρηλατείται μ’ ένα κοινό σφυρί, κι ένας σπόρος γεμάτος με τη μεγάλη ουσία της ζωής μαζεύεται μ’ ένα κοινό δρεπάνι, έτσι ανάμεσα στις κοινές υποθέσεις ψάξτε για το νήμα του μεγαλείου.

Κοινότητα Μορύα

 

Advertisements

3 Σχόλια to “Ένας Ινδικός κοσμογονικός θρύλος”

 1. Αλλά, πραγματικά, ανάμεσα στην καθημερινή ρουτίνα μπορεί ν’ αναπτύξετε φλεγόμενη σκέψη. Όπως ένα μέταλλο σφυρηλατείται μ’ ένα κοινό σφυρί, κι ένας σπόρος γεμάτος με τη μεγάλη ουσία της ζωής μαζεύεται μ’ ένα κοινό δρεπάνι, έτσι ανάμεσα στις κοινές υποθέσεις ψάξτε για το νήμα του μεγαλείου και
  ….αντισταθείτε στην κοινοτυπία!

  Τολμήστε να σκεφτείτε διαφορετικά
  από πλάγιους δρόμους σκέψης πολυμήχανα Οδυσσειακής!
  Δεν έχετε να χάσετε παρά μόνο τις αλυσιδες σας.

  Μου αρέσει!

 2. …και τα κουρέλια της ζητιανιάς…

  Μου αρέσει!

 3. Είναι όμως τόση η απληστία τόσο μεγάλη η μόλυνση που ούτε τις αλυσσίδες και της ζητιανιάς τους τα κουρέλια δεν θέλουν να χάσουν ορισμένοι….προσδοκώντας στα μελλούμενα κέρδη που τους έταξαν…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: