χρήσιμες ασκήσεις

67. Μπορείτε να επιτελέσετε ένα από τα πιο χρήσιμα ψυχικά πειράματα. Αν λάβετε όλες τις Συμβουλές Μας και σας φανεί ότι κάτι που υποδείχθηκε δεν εκπληρώθηκε ή δεν μεταδόθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες σας, τότε αμέσως μελετήστε την ίδια την Συμβουλή, ερμηνεύοντας τις λέξεις σύμφωνα με την συνηθισμένη ανθρώπινη κατανόηση• μετά ανακαλέστε όλες τις περιστάσεις και εξετάστε όλες τις δικές σας σκέψεις, ανησυχίες, ερεθισμό και όλους τους συντρέχοντες κινδύνους και σφάλματα. Είναι πολύ σημαντικό να παρατηρείτε τα γεγονότα που επηρέασαν τα κοσμικά κύματα. Μπορεί κάποιος να διακρίνει ότι όσο βαρύ κι αν είναι το ανθρώπινο φορτίο μας, δεν μπορεί να συγκριθεί με την ελαχιστότατη σκέψη. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να παρατηρήσετε σε ποιο βαθμό η ψυχική σφαίρα έχει τους δικούς της νόμους, πέρα από τις τρεις μας διαστάσεις. Αρχίζοντας με τέτοιες παρατηρήσεις μπορείτε να φθάσετε σε αξιόλογα συμπεράσματα που καθώς συσσωρεύονται θα φέρουν μεγάλα οφέλη στην ανθρωπότητα. Γιατί έχει τώρα φθάσει ο χρόνος για ιδιαίτερα οξεία εφαρμογή των ψυχικών νόμων. Είναι καιρός να συγκεντρώσετε στο δισκοπότηρο της υπομονής όλα τα σχέδια και να θυμηθείτε ότι κάθε διακύμανση των κλιματολογικών και ατμοσφαιρικών πιέσεων ασκεί επίσης βαθιά επιρροή στους ψυχικούς νόμους. Ας χρησιμοποιήσουμε την ακριβέστερη ζυγαριά για να ζυγίσουμε τις σκέψεις μας και ας θυμόμαστε ότι κάθε οξείδωση των μετάλλων επηρεάζει το χαρακτήρα και την ποιότητα των σκέψεων. Ο καπνός και η οσμή της καύσης σκουπιδιών η κρέατος είναι πάντοτε επιβλαβής. Μη ξεχνάμε ότι η σκόνη, σαν μόρια φθοράς, εισχωρεί στους πόρους του σώματος. Ήρεμα ας είμαστε προσεκτικοί σε όλες τις λεπτομέρειες της ζωής όχι για αυτοδικαίωση αλλά για εξερεύνηση της φύσης μας και αποδοχή των μέτρων τελειοποίησης.

68. Ένα ακόμα σημαντικό πείραμα: Συνηθίστε να βλέπετε χωρίς να κοιτάζετε και να ακούτε χωρίς να αφουγκράζεστε. Δηλαδή πρέπει να είστε ικανοί να κατευθύνετε την όραση σας σε πνευματικές σφαίρες σε βαθμό που, παρά τ’ ανοιχτά μάτια, δεν θα βλέπετε όσα βρίσκονται εμπρός σας Και παρά τ’ ανοιχτά αυτιά, δεν θ’ ακούτε προφανή θόρυβο. Με τέτοια φυσικά τεστ μπορείτε να προοδεύσετε πολύ στην ψυχική όραση και ακοή. Γι αυτό, είναι χρήσιμο να κρατάτε σταθερά στη φαντασία σας την Εικόνα του Διδασκάλου ώστε αυτό που είναι πολυτιμότατο να σας προσδένει με το Ανώτατο. Τώρα, φαντασθείτε για ένα λεπτό ότι με τη βοήθεια χημικών αντιδράσεων πετύχατε να δημιουργήσετε ένα πλήρη μικρόκοσμο• για το μικρόκοσμο αυτό είστε ο δημιουργός! Γιατί λοιπόν είναι τόσο δύσκολο οι άνθρωποι να συλλάβουν μια ατέρμονη αλυσίδα Δημιουργών, από τον κατώτατο στον Ανώτατο μέχρι τον Απρόσβατο; Συνεπώς μιλώντας για το Άπειρο, δεν θα το φαντασθούμε σαν κάτι κενό η απεριόριστο, αλλά σαν κάτι ακέραιο στην ατέρμονη άνοδό του. Ολόκληρο το Άπειρο δεν εκφράζεται εξάλλου στη συνειδητότητά σας και πού είναι το μέτρο ή τα όρια της συνειδητότητάς σας; Έτσι από το ελάχιστο στο Μέγιστο, προχωρήστε με αναβαθμούς και κάθε κρίκος είναι ορατός και απτός. Εκεί το υποδεικνυόμενο πείραμα θα σας βοηθήσει να δείτε μέσω των φυσικών, αδιαπέραστων μορφών που βρίσκονται εμπρός σας. Από το εμφανές προχωρήστε στην πραγματικότητα που θα εμπλουτίσει το μονοπάτι σας.

 69. Μια άλλη χρήσιμη άσκηση: Προσπαθήστε να γράψετε διαφορετικά πράγματα με τα δυο σας χέρια συγχρόνως. Ή προσπαθήστε να υπαγορεύσετε δυο γράμματα συγχρόνως ή να έχετε δύο συνομιλίες συγχρόνως. Προσπαθήστε να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο και να συζητάτε περίπλοκα θέματα στον ίδιο χρόνο. Προσπαθήστε να αποφύγετε τους καυγάδες όταν η μεταλασσόμενη διάθεση του συντρόφου σας προκαλεί το θυμό σας. Επιχειρείστε διάφορα παραδείγματα διαίρεσης της συνειδητότητάς σας. Προσπαθήστε να στείλετε την ενέργεια σας σε διάφορες κατευθύνσεις χωρίς να χάσει την αξία της ή να αποδυναμωθεί η ροή της. Μια μονόπλευρη ενέργεια συνδέεται με την Κάλι Γιούγκα. Αλλά οι ροές όλων των ενεργειών, σαν ένα σωτήριο ρεύμα, θα εμπλουτίσουν τις ανακαλύψεις της Σάτυα Γιούγκα. Στους περασμένους αιώνες υπήρξαν παραδείγματα επιτυχημένης διαίρεσης της συνειδητότητας. Τώρα όμως πρέπει ιδιαίτερα να επιβεβαιώσουμε τη δράση όλων των αγωγών της Βραχμαβίντνα. Να προσέχετε τη ροή των σκέψεων και να επιβεβαιώνετε τα ορθά κύματα του ρυθμού. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να μοιάζουν με ζώα που μπορούν να σκέπτονται σε μια κατεύθυνση κάθε φορά. Οι Υιοί του Φωτός και της Φλόγας πρέπει να σπινθηρίζουν σε πλήρη ελευθερία και να διεγείρουν τα πυρά του διαστήματος. Αληθινά έρχεται ο χρόνος για τη διέγερση των πυρών του διαστήματος, με αλλά λόγια για την εκδήλωσή τους ακόμα και στην πλησιέστερη φυσική σφαίρα. Είναι δύσκολος ο χρόνος όταν τα πυρά αστραποβολούν και αν είναι απειθάρχητα μπορούν να κάψουν και να καταστρέψουν. Δεχθείτε τις υπομνήσεις αυτές σαν το μάθημα της ημέρας. Μη νομίσετε ότι στον ουρανό ισχύουν διαφορετικοί νόμοι και ότι ακόμα υπάρχουμε μέσω της άγνοιας της κατώτερης ύλης. Πραγματικά όχι. Γνωρίζετε, και θα αρχίσετε να εφαρμόζετε όλες τις συμβουλές.

Ιεραρχία Μορύα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: