αιθερικό σώμα

Το μεγάλο σύμβολο της ψυχής στον άνθρωπο είναι το ζωτικό ή αιθερικό του σώμα κι αυτό για τους ακόλουθους λόγους:

1. Είναι η φυσική αντιστοιχία του εσώτερου σώματος φωτός που αποκαλούμε ψυχικό σώμα, πνευματικό σώμα. Ονομάζεται στη Βίβλο “ανθέμιον του χρυσίου” και διακρίνεται από:

 α. Τη φωτεινή του ποιότητα.

β. Τη συχνότητα κραδασμού του, που συγχρονίζεται πάντα με την ανάπτυξη της ψυχής.

γ. Τη συνεκτική του δύναμη που συνδέει και συνενώνει κάθε μέρος της σωματικής δομής.

2. Είναι ο μικροκοσμικός “ιστός της ζωής” αφού υπόκειται σε κάθε μέρος της φυσικής δομής κι έχει τρεις σκοπούς:

α. Να μεταφέρει σ’ ολόκληρο το σώμα τη ζωική αρχή, την ενέργεια που προκαλεί δραστηριότητα. Το κάνει με το μέσον του αίματος και το εστιακό σημείο αυτής της διανομής είναι η καρδιά. Είναι ο κομιστής της φυσικής ζωτικότητας.

β. Να επιτρέψει στην ψυχή, ή τον ανθρώπινο κι όμως πνευματικό άνθρωπο να βρίσκεται σ’ επικοινωνία με το περιβάλλον του. Αυτό προωθείται με το μέσον ολόκληρου του νευρικού συστήματος και το εστιακό σημείο αυτής της δραστηριότητας είναι ο εγκέφαλος. Αυτός είναι η έδρα της συνειδητής δεκτικότητας.

 γ. Να επιφέρει τελικά μέσω ζωής και συνείδησης μια ακτινοβόλο δραστηριότητα ή εκδήλωση δόξας που θα καταστήσει κάθε ανθρώπινο ον ένα κέντρο δραστηριότητας για τη διανομή φωτός και ελκτικής ενέργειας σε άλλους στο ανθρώπινο βασίλειο και δια του ανθρώπινου βασιλείου στα υπανθρώπινα βασίλεια. Αυτό είναι μέρος του σχεδίου του πλανητικού Λόγου για τη ζωογόνηση και την ανανέωση του κραδασμού εκείνων των μορφών που χαρακτηρίζουμε σαν υπανθρώπινες.

3. Αυτό το μικροκοσμικό σύμβολο της ψυχής δεν υπόκειται μόνο σε ολόκληρη τη φυσική δομή κι έτσι είναι σύμβολο της άνιμα μούντι ή παγκόσμιας ψυχής, αλλά είναι μια αδιαίρετη, συνεκτική κι ενοποιημένη οντότητα, συμβολίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ενότητα κι ομοιογένεια του Θεού. Δεν υπάρχουν χωριστοί οργανισμοί σ’ αυτή, αλλά είναι απλά ένα σώμα ελεύθερα ρέουσας δύναμης και η δύναμη αυτή είναι μια συγχώνευση ή ενοποίηση δύο τύπων ενέργειας σε ποικίλες ποσότητες, δυναμικής ενέργειας και ελκτικής ή μαγνητικής ενέργειας. Οι δύο αυτοί τύποι χαρακτηρίζουν επίσης την παγκόσμια ψυχή – η δύναμη της θέλησης και της αγάπης, ή του άτμα και του βούδδι και είναι η δράση αυτών των δύο δυνάμεων πάνω στην ύλη που έλκει στο αιθερικό σώμα όλων των μορφών τα αναγκαία φυσικά άτομα και που – αφού τα ελκύσει – με τη δύναμη της θέλησης τα εξωθεί σε ορισμένες δραστηριότητες.

 4. Αυτό το συνεκτικό, ενοποιημένο σώμα φωτός και ενέργειας είναι το σύμβολο της ψυχής κατά το ότι έχει μέσα του επτά εστιακά σημεία στα οποία εντείνεται η συμπύκνωση, αν πρέπει να ονομασθεί έτσι, των δύο συγχωνευμένων ενεργειών. Αντιστοιχούν στα επτά εστιακά σημεία στο ηλιακό σύστημα, στα οποία ο Ηλιακός Λόγος μέσω των επτά Πλανητικών Λόγων εστιάζει τις ενέργειές Του. Αυτό θα επεξηγηθεί αργότερα. Το σημείο που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι απλά η συμβολική φύση του αιθερικού ή ζωτικού σώματος, γιατί με την κατανόηση της φύσης των ενεργειών που εμφανίζονται και της ενοποιημένης φύσης της μορφής και του έργου του, μπορεί να συλληφθεί κάποια ιδέα ως προς το έργο της ψυχής, της μεσαίας αρχής της φύσης.

5. Ο συμβολισμός συνεχίζεται επίσης αν θυμηθούμε ότι το αιθερικό σώμα συνδέει το καθαρά φυσικό ή πυκνό σώμα με το καθαρά λεπτοφυές, το αστρικό ή συναισθηματικό σώμα. Σ’ αυτό παρατηρείται η αντανάκλαση της ψυχής στον άνθρωπο, η οποία συνδέει τους τρεις κόσμους (που αντιστοιχούν στις στερεές, υγρές και αεριώδεις όψεις του αυστηρά φυσικού σώματος του ανθρώπου) με τα ανώτερα πεδία του ηλιακού συστήματος, συνδέοντας έτσι το νοητικό με το βουδδικό και το νου με τις ενορατικές καταστάσεις συνείδησης. Θα ήθελα εδώ να υποδείξω ότι είναι σκόπιμο για τον κάθε μαθητή να οδηγηθεί σε μια κατανόηση του αιθερικού του σώματος κι αυτό για ορισμένους λόγους:

Πρώτο, το αιθερικό σώμα είναι η επόμενη όψη της παγκόσμιας ουσίας που πρόκειται να μελετηθεί από τους επιστήμονες και τους ερευνητές. Ο καιρός αυτός θα επισπευστεί αν οι σκεπτόμενοι άνδρες και γυναίκες μπορέσουν να διατυπώσουν νοήμονες ιδέες για το ενδιαφέρον αυτό θέμα. Μπορούμε να βοηθήσουμε την αποκάλυψη της αλήθειας με τη διαυγή μας σκέψη και από τη σκοπιά των τωρινών διακηρύξεων για τον αιθέρα οι επιστήμονες θα φτάσουν τελικά στην κατανόηση των αιθερικών μορφών ή σωμάτων.

 Δεύτερο, το αιθερικό σώμα απαρτίζεται από ρεύματα δύναμης και σ’ αυτό υπάρχουν ζωτικά κέντρα που συνδέονται μεταξύ τους και με το νευρικό σύστημα του φυσικού ανθρώπου με γραμμές δύναμης. Μέσω αυτών των γραμμών δύναμης συνδέεται επίσης με το αιθερικό σώμα του περιβάλλοντος συστήματος. Σημειώστε ότι σ’ αυτό βρίσκεται η βάση της πίστης στην αθανασία, του νόμου της αδελφοσύνης ή της ενότητας και της αστρολογικής αλήθειας.

Τρίτο, την ανάγκη ν’ αντιληφθούμε ότι το αιθερικό σώμα ζωογονείται κι ελέγχεται απ’ τη σκέψη και μπορεί (μέσω της σκέψης) να οδηγηθεί σε πλήρη λειτουργική δραστηριότητα. Αυτό γίνεται με ορθή σκέψη κι όχι με αναπνευστικές ασκήσεις και το κράτημα της μύτης. Όταν αυτό συλληφθεί, πολλές επικίνδυνες πρακτικές θ’ αποφευχθούν και οι άνθρωποι θα οδηγηθούν σ’ έναν κανονικό και ασφαλή έλεγχο του ισχυρότατου αυτού οργάνου, του ζωτικού σώματος. Θερμή ευχή μου είναι ο σκοπός αυτός να επιτευχθεί γοργά. από το βιβλίο

Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας

Advertisements

9 Σχόλια to “αιθερικό σώμα”

 1. Για αυτό η Πηνελόπη κοιμάται και ονειρεύεται!
  Δουλεύει με το αιθερικό ενεργειακό σώμα του ανθρώπου
  και στέλνει δύναμη ,ενέργεια και οδηγίες στον Οδυσσέα,
  να μη ξεχάσει και ξεχαστεί.
  Ο Ασκληπιος θεράπευε μέσω της ονειρικής διαδικασίας
  και της ένωσης με αυτό το σώμα της Αθανασίας.

  Μου αρέσει!

 2. το «ανθέμιον του χρυσίου» ή μήπως η Χρυσόθεμις που στην Κρήτη την αναζήτησε, για τον εξαγνισμό του, μετά τον φόνο του Πυθωνα, ο Απόλλων;

  Μου αρέσει!

 3. Εκτός από την Πηνελόπη και ο Επιμενίδης ο Κρής κοιμόταν κι ονειρευόταν για πενήντα χρόνια!

  Μου αρέσει!

  • τώρα βέβαια το τρελό μυαλό μου τρελούς συνειρμούς κάνει 49 χρόνια λένε πως απαιτούνται για την δόμηση των 7 σωμάτων μας! Άλλο τώρα αν εμείς θεωρούμε ότι είμαστε και μυημένοι από την στιγμή που θα διαβάσουμε τα περί των μυήσεων….

   Μου αρέσει!

 4. η Πηνελόπη φυσικά ονειρεύεται καθώς στην κλειδωμένη γνώση είναι η υπόφυση και επικοινωνει με τον Οδυσσέα την επίφυση το βλέμμα του οποίου απαιτείται να έχει ο Τηλέμαχος το παιδί ή ο λόγος κέντρο λαιμού ήχος δόνηση που δομεί ή καταστρέφει το σώμα ή ναό της ψυχής ή καρδιάς ή Εστίας
  Όμως στον Όμηρο ο ποιητής είναι τυφλός έχει χάσει τον έλεγχο της υπόφυσης του άρα ποτέ δεν επέστρεψε ο ίδιος στην Ιθάκη κι έτσι οι μνηστήρες κατέστρεψαν την Ιθάκη με την βοήθεια της Αθηνάς…..μιας μη ανθρώπινης Σοφίας

  Μου αρέσει!

 5. ..και φυσικά πολλοί μάντεις έγιναν δέντρα παίζοντας με το σημείο αντίληψης για να κρατηθούν στη ζωή….Δον χουάν μήπως όμως δεν τα είπες σωστά στον Καρλίτος….μήπως όταν οι ιπτάμενοι εισβολείς κατέστρεψαν την μορφή το σώμα τους οι συνειδήσεις αναγκάστηκαν να κρυφτούν ακόμη και σε δέντρα για να μην φαγωθούν;

  Μου αρέσει!

 6. Οι εισβολείς και οι κύριοι του νου που ήρθαν από τον πλανήτη Αφροδίτη και οι Μάγιας υπολόγιζαν τον χρόνο μέχρι την αποχώριση τους….τέλος χρόνου λοιπόν για τους εισβολείς…όχι για τους ανθρώπους της γής….

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: